Volvo XC40 P8 Full electric, meer dan ooit gestroomlijnd

Volvo XC40 P8 Full electric, meer dan ooit gestroomlijnd

Een droomhuwelijk tussen design en duurzaamheid.

De eerste volledig elektrische SUV in het Volvo-gamma combineert een expressief, levendig design met een sportief interieur, intuïtieve rijervaring en ongeëvenaarde connectiviteit. Met zijn permanente vierwielaandrijving, korte laadtijd en sleepvermogen van maar liefst 1500 kilo is de XC40 P8 in staat tot unieke prestaties – bij om het even welke snelheid. En met een rijbereik van 430 kilometer gaat u hoe dan ook zorgeloos de baan op.

Mooi aan de buitenkant …

Enerzijds omarmt de Volvo XC40 P8 het zelfzekere, vooruitstrevende design van de compacte stads-SUV, anderzijds zijn er in het ontwerp verschillende elementen verwerkt die knipogen naar het puur elektrische karakter van de wagen. Zo toont de unieke, gesloten grille in koetswerkkleur dat de wagen niet dezelfde luchtdoorstroming nodig heeft als bij een benzineof dieselauto. De sportieve, eigentijdse look die daar het gevolg van is, geldt als mooie bonus. Ook het Recharge-logo (in reliëf) geeft aan dat dit een volledig elektrische wagen is.

… en aan de binnenkant

Het eerste wat opvalt als u de Volvo XC40 P8 instapt, is het prachtige Charcoal-interieur (met Charcoal-dakbekleding). Ook de stoelen zijn uitzonderlijk mooi en sportief vormgegeven dankzij de nubuckstof: slijtvast hightechmateriaal met uitstekende grip en een natuurlijke ventilatie. De inzetstukken zijn dan weer vervaardigd uit geperforeerd fijn nappaleder, dat een natuurlijke, gelijkmatige afwerking garandeert, met perforaties die ervoor zorgen dat de stof nog beter ademt.

Ongeëvenaarde rijervaring

Dankzij de samenwerking met Google, genieten bestuurder en passagier van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke geconnecteerde rijervaring, met naadloze integratie van vertrouwde functies als Google Maps en spraakherkenning. Omdat het systeem bovendien het gedrag van de bestuurder leert kennen, kan het proactief suggesties doen om het leven van de eigenaar gemakkelijker te maken.

Zorgeloos starten en stoppen

Indien de bestuurder zijn sleutel of smartphone bij zich heeft, herkent de Volvo XC40 P8 de indentiteit van de bestuurder en past hij zich aan wanneer hij of zij nadert, de deur opent, plaatsneemt of de wagen weer verlaat. Heel opvallend: de auto heeft geen startknop, maar start zodra de bestuurder het rempedaal induwt en de versnelling in Drive of Reverse zet.

Veiligheid voorop

Als bestuurder of passagier bent u optimaal beschermd, omdat deze wagen als eerste is uitgerust met het nieuwe ADASsensorplatform (Advanced Driver Assist System.) Dit houdt in dat de wagen zelf remt of bijstuurt bij mogelijke aanrijdingen – en dat zowel bij lage als hoge snelheden. Dankzij de connectiviteit wisselen Volvo’s via de cloud bovendien informatie uit over gladde wegen en andere potentiële gevaren.


Wilt u de troeven van de nieuwe Volvo XC40 P8 zelf ervaren? Contacteer ons voor een vrijblijvende proefrit!
Volvo XC40 P8 Recharge Viktor Van Lint
Volvo XC40 P8 Recharge opladen
Favorieten ()Uw zoekopdracht opslaan  ()