De Vermant Automotive Group heritage

oprichting garage vermant

1956: Oprichting van Garage Vermant

Aan de Sint Jozefstraat te Reet/Rumst, waar Volvo Vermant Rumst nog steeds gevestigd is, opende Egied Vermant zijn garage met tankstation, met agentschappen voor de merken Glas, Tempo en Dodge. Van quasi onmiddellijk bij de start werd Egied bijgestaan door zijn jongste zoon Willy, die recht van de schoolbanken kwam. Enige tijd later zou ook François het team vervoegen en zo onstond dan de Garage E. Vermant & Zonen. Een naam die tot in de jaren 90 zou behouden blijven.

1958: Willy Vermant

Willy Vermant de zoon van Egied wist het nog als gisteren, hij verlaat de schoolbanken om zijn vader te vervoegen met sleutelen.

willy vermant

vermant wordt volvo agent

1967: Vermant wordt Volvo agent

Ondanks het succes van de garage deden de merken Glas, Tempo en Dodge het al een tijdje minder. Daarom werd er uitgekeken naar een nieuw merk. In eerste instantie zou het merk BMW, als overnemer van Glas, in aanmerking komen maar toen de invoerder van BMW tegen Egied Vermant zei dat zij de lakens zouden komen uitdelen, was het gesprek snel afgerond. Na enig onderzoek werd er gekozen voor het Zweedse merk Volvo. De keuze bleek een schot in de roos!

1977: Vermant wordt hoofdverdeler

Na 10 jaar als onderagent voor Panis te hebben gewerkt wordt Vermant eindelijk consessiehouder, waarvoor er een volledig nieuw pand wordt gebouwd op de bestaande site.

volvo vermant rumst

guy vermant jong

1988: Start Guy Vermant

Wat reeds in de sterren stond geschreven wordt een feit. Nadat hij zijn eerste nieuwe Volvo op 14 jarige leeftijd had verkocht wordt Guy de dag na het afronden van zijn studies, verkoper in het familiebedrijf. 

1992: Een nieuw tijdperk

Na 4 jaar als verkoper te hebben gewerkt voor zijn vader en oom wordt de opvolging officieel bevestigd wanneer Guy de aandelen en bij gevolg ook het roer overneemt. Er waait een nieuwe wind waarbij gefocust wordt op de snel groeiende fleetmarkt en het oprichten van de afdeling ‘Vermant Topoccasies’ wat de naamsbekendheid en omzet zeer snel ten goede kwam.

volvo vermant rumst vroeger

volvo vermant londerzeel

1999: Overname Volvo De Maeyer Londerzeel

De automobielmarkt is in beweging en Vermant wil dan ook bij de eersten investeren in de toekomst. Dankzij de overname van de Volvo concessie De Maeyer langs de A12 te Londerzeel krijgt Vermant niet alleen een enorme zichtlocatie erbij, maar vooral toegang tot een meer dan dubbel zo groot gebied. De afdekking tussen Antwerpen en Brussel is een feit.

2000: Volvo Vermant Mechelen

De trein is niet meer te stoppen amper een jaar na de opening van het filiaal in Londerzeel volgt er een tweede sectoruitbreiding. Vermant opent een derde filiaal in het centrum van Mechelen langs de Battelsesteenweg. Het wordt echter een tijdelijk onderkomen, maar het verzekerd een voet aan de grond in de bruisende en in volle expansie zijnde stad met de meest strategische ligging van Vlaanderen.

volvo vermant mechelen vroeger

2004: Nieuw hoofdkwartier

De nieuwe hoofdvestiging van de groep, op de hoek van het industrieterrein Mechelen Noord, waar ook alle administratieve diensten gecentraliseerd worden is een feit.

2005: Londerzeel wordt Bornem

Omwille van o.a. de praktische bereikbaarheid, maar vooral ook om de aanwezigheid in de gouden driehoek Antwerpen – Brussel – Gent te optimaliseren verhuist de vestiging van Londerzeel naar een nieuw pand in het bruisende hart van Klein Brabant.

2014: Kia Mechelen

Om de toekomst van de groep veilig te kunnen stellen is het belangrijk om aan schaalvergroting te doen en te diversifiëren. Na een intensieve studie over de verschillende mogelijkheden wordt er zeer bewust en met een enorme overtuiging voor Kia gekozen. Een op alle gebied sterk Aziatisch merk, met de fabuleuze 7 jaar waarborg. Als locatie wordt er gekozen voor een nieuwe pand in Mechelen Noord. De eigen merkidentiteit vinden wij heel belangrijk, vandaar ook de keuze voor een “stand alone” vestiging.

2014: Carrosserie Vermant

Nog in 2014 wordt er een nieuwe state-of-the-art multimerken carrosserie geopend ook in Mechelen Noord op dezelfde site als waar de Kia vestiging gevestigd is.

carrosserie vermant

2015: Kia Antwerpen

Sneller dan verwacht maar door het enorme geloof in het merk Kia en een opportuniteit qua regio wordt er dag op dag 1 jaar na de opening van Kia Mechelen een tweede vestiging voor Antwerpen Zuid geopend. Van de Smart toren hebben wij de Kia toren gemaakt, niet alleen een landmark maar vooral een toplocatie op de immens populaire A12 Boomsesteenweg.

2017: Volvo Personal Service

In de vestiging van Mechelen wordt het Volvo Personal Service programma geïntroduceerd. Een nieuwe manier van werken waarbij de Personal Service Technician rechtstreeks in contact staat met de klant en waar er bovendien steeds in team wordt gewerkt, zodat de doorlooptijd met de helft wordt ingekort. Een revolutionaire ommezwaai van het klassieke servicemodel. Een jaar later is dit ook in de vestiging van Bornem geïmplementeerd.

vermant pdi center

2017: Vermant PDI Center

Om de verdere expansie vlekkeloos te kunnen laten verlopen wordt er in 2017 geïnvesteerd in een nieuw pand langs de E19. Hier wordt het Pré Delivery Inspection center van de groep in onder gebracht. Alle nieuwe en Selekt Volvo’s komen hier toe en worden hier door een vakkundig team geprepareerd. Ook worden er iets later alle “back office” diensten zoals verkoopsadministratie, boekhouding en marketing samen in onder gebracht. Kortom het nieuwe zenuwcentrum van de groep.

2018: Collection by Vermant

De al van jongs af aan door auto’s bezeten Guy Vermant verwezenlijkt zijn jongensdroom en opent een eigen oldtimer en collectiewagen afdeling: Collection by Vermant, een one stop shop voor aankoop, onderhoud, restauratie, detailing, stalling,… waar passie en ambacht centraal staan.

2021: Volvo Mechelen vernieuwt

Met de exponentiële groei van de Volvo vestiging te Mechelen, samen met de Vermant Selekt afdeling, barst de concessie in Mechelen uit zijn voegen. De nood om uitbreiding en de wil om de “experience” voor de klanten naar een nooit gezien niveau te tillen hebben geresulteerd in een grondige studie waarbij diverse pistes werden onderzocht. Uiteindelijk is er beslist om de Volvo activiteiten te verdelen over de bestaande site en het PDI center om de hoek. Daar wordt in 2021 een nieuwe toonzaal bijgebouwd voor Volvo Selekt in combinatie met een state-of-the-art aflevercenter. Het Vermant Selekt Center zal onderdak bieden aan een 100-tal zorgvuldig geselecteerde Volvo Selekt wagens, zodat we u allicht het mooiste aanbod in België kunnen bieden. De concessie langs de Antwerpsesteenweg zal een ware metamorfose ondergaan om in januari 2021 te heropenen in de gekende Scandinavische Volvo huisstijl voorzien van o.a. een design studio en een ruime living room als klantenlounge.

2021: Volvo Selekt Bornem

In september 2021 opende Volvo Vermant een gloednieuw Volvo Selekt Center aan onze showroom in Bornem. Zo kunnen we ook in de regio Klein Brabant een uitgebreide selectie aan tweedehands Volvo's aanbieden.

Volvo Vermant Selekt Center Bornem

2022: Volvo Selekt Center en Aflever Center Mechelen

Het Vermant hoofdgebouw in de Generaal de Wittelaan 7b in Mechelen onderging de eerste maanden van 2022 een mooie en vooral grote verbouwing.

In 2021 brachten we reeds ons tweedehands "Volvo Selekt" gamma naar de Generaal de Wittelaan. Sinds dan werd er een volledig nieuwe showroom en buitenpresentatie gerealiseerd om nog meer ruimte te creëren voor het groeiende aanbod.

Ook de showroom van Collection by Vermant werd grondig aangepakt. De showroom verhuisde in 2021 naar de eerste verdieping en werd begin 2022 maar liefst in grootte verdubbeld tot niet minder dan 2.000m².

Bijkomend hebben we een state-of-the-art aflevercenter ontwikkeld. Bovendien uniek in Europa. 

De wereld van Vermant