Introductie over de Vermant heritage

1956: Oprichting van Garage Vermant

Aan de Sint Jozefstraat te Reet/Rumst, waar Volvo Vermant Rumst nog steeds gevestigd is, opende Egied Vermant zijn garage met tankstation, met agentschappen voor de merken Glas, Tempo en Dodge. Van quasi onmiddellijk bij de start werd Egied bijgestaan door zijn jongste zoon Willy, die recht van de schoolbanken kwam. Enige tijd later zou ook François het team vervoegen en zo onstond dan de Garage E. Vermant & Zonen. Een naam die tot in de jaren 90 zou behouden blijven.

1958: Willy Vermant

Willy Vermant de zoon van Egide wist het nog als gisteren, hij verlaat de schoolbanken om zijn vader te vervoegen met sleutelen.

1967: Vermant wordt Volvo agent

Ondanks het succes van de garage deden de merken Glas, Tempo en Dodge het al een tijdje minder. Daarom werd er uitgekeken naar een nieuw merk. In eerste instantie zou het merk BMW, als overnemer van Glas, in aanmerking komen maar toen de invoerder van BMW tegen Egied Vermant zei dat zij de lakens zouden komen uitdelen, was het gesprek snel afgerond. Na enig onderzoek werd er gekozen voor het Zweedse merk Volvo. De keuze bleek een schot in de roos!

1977: Vermant wordt hoofdverdeler

Na 10 jaar als onderagent voor Panis te hebben gewerkt wordt Vermant eindelijk consessiehouder, waarvoor er een volledig nieuw pand wordt gebouwd op de bestaande site.

De wereld van Vermant