Heeft u een bedrijf? Lees meer over onze commerciële voordelen

Uitzonderlijke prijzen

Voor bedrijven en B2B klanten

Business corner

Relax. Neem een koffie. We zorgen voor de rest

Neem contact op

Ontvang de meest courante prijs

Neem contact op

Fleet afdeling

Bent u een Fleet Manager?

Neem contact op

Plug-in hybrides bij Kia Vermant en Volvo Vermant

Kia plug-in hybrides

XCeed, Ceed SW, Niro, Sportage en Sorento

Volvo plug-in hybrides

XC60, XC90, V60, V90, S60 en S90

Verandering van fiscaliteit voor plug-in hybride wagens

Sinds 1 januari 2023 gelden er beperkingen op de fiscale aftrekbaarheid an fossiele brandstofkosten. Deze zijn vanaf 1/1/2023 teruggeschroefd naar maximaal 50%. Maar, er zijn nog veranderingen op komst. Vanaf 1 juli 2023 daalt ook de aftrekbaarheid van de aankoop van een plug-in hybride.

Als je van plan bent om een plug-in hybride te kopen, doe dat dan vóór juli 2023 om optimaal te profiteren van de fiscale voordelen. Momenteel zijn deze auto's 100% aftrekbaar gedurende hun hele levensduur. Na juli 2023 daalt de aftrekbaarheid tot 75% in 2025, 50% in 2026, 25% in 2027 en uiteindelijk tot 0% in 2028. Bestel dus tijdig om onder de huidige regels te vallen en maximaal te profiteren van de fiscale voordelen.

Meer weten over deze verandering en hoe u optimaal kan genieten van dit voordeel? Kom eens langs in onze concessies en onze Sales Advisors helpen u verder.

Wat is een plug-in hybride wagen?

Een plug-in hybride auto combineert de voordelen van een elektrische auto en een conventionele benzinewagen. Hierdoor kun je gebruik maken van de voordelen van beide systemen, namelijk een lage uitstoot en zuinigheid van een elektrische auto en de langere actieradius van een conventionele auto. Daarnaast kan een plug-in hybride auto in veel gevallen ook profiteren van belastingvoordelen en lagere brandstofkosten. Het is daarom een goede optie voor mensen die willen rijden met een lagere uitstoot, maar niet willen inleveren op de rijafstand.


Wat is het verschil tussen een plug-in hybride auto en een gewone hybride auto?

Een gewone hybride auto maakt alleen gebruik van een elektromotor om de brandstofmotor te ondersteunen en remenergie terug te winnen. Een plug-in hybride auto kan daarentegen worden opgeladen via het stopcontact en heeft een grotere batterij, waardoor je langer elektrisch kunt rijden.


Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk elektrisch rijd met mijn plug-in hybride auto?

Om zoveel mogelijk elektrisch te rijden met een plug-in hybride auto, kun je bijvoorbeeld zorgen dat de batterij altijd is opgeladen en de auto in de elektrische modus te rijden bij lagere snelheden en korte afstanden. Ook kun je gebruik maken van regeneratief remmen, waarbij de remenergie wordt teruggevoerd naar de batterij.